Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sträckningsförslag valt för ledningsflytten vid Öresjö

Vi har nu valt sträckningsalternativ för flytten av befintlig 400 kV-ledning vid Öresjö, som planeras för att bereda plats åt den nya ledningen mellan Skogssäter och Stenkullen.

För att kunna bygga den nya kraftledningen Skogssäter – Stenkullen behöver Svenska kraftnät flytta en ca 2 km lång sträcka av befintlig ledning vid Öresjö, i Trollhättans och Lilla Edets kommuner.

I början av november genomförde Svenska kraftnät samråd för att få in synpunkter på den planerade ledningsflytten och alternativen för ny sträckning.Vi har värderat inkomna synpunkter tillsammans med andra intressen och valt att gå vidare med förordat sträckningsalternativ, där ledningsgatans mitt flyttas österut, som mest med omkring 75 meter. Befintlig 400 kV-ledning på sträckan rivs.

Det valda alternativet innebär att magnetfältsnivåer inte kommer att överskrida Svenska kraftnäts magnetfältspolicy på 0,4 mikrotesla vid näraliggande bebyggelse där människor varaktigt vistas.

Koncessionsansökan inskickad

Under mars skickade vi in koncessionsansökan in till Energimarknadsinspektionen för att få tillstånd att flytta ledningen enligt föreslaget sträckningsalternativ. Uppskattningsvis kan vi få beslut om koncession under 2017 och påbörja flytten 2018.

Samrådredogörelse på webben

Inkomna synpunkter från samrådet och våra bemötanden av dessa finns sammanfattade i en samrådsredogörelse. Där svarar vi även på vanligt förekommande frågor. Samrådsredogörelsen finns på webbplatsen.

Mer information

Om du har frågor vänligen kontakta i första hand Peppe Eriksson, som är vår kontaktperson i området. Du är självklart även alltid välkommen att kontakta oss som arbetar i projektet.

Peppe Eriksson
Kontaktperson
070-370 47 00
peppe.eriksson@vattenfall.com