Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Krångede – Horndal

Följ projektet via

Vi flyttar ledningen vid Ljusdal

Vi flyttar ledningen vid Ljusdal

Svenska kraftnät har flyttat en del av elledningen som går mellan Krångede i Jämtland och Horndal i Dalarna. Den nya ledningen går öster om Ljusdal och färdigställdes och driftsattes hösten 2019. Nu återstår rivning av den gamla ledningen som går genom Ljusdal.

Nytt om projektet

Förberedelser inför rivning fortsätter


Inför rivningen av den gamla ledningen mellan Krångede-Horndal har vi undersökt marken kring stolpfundamenten. Snart påbörjas upphandling av entreprenör för rivningen.

Förberedelser inför rivning


Den nya ledningen öster om Ljusdal driftsattes hösten 2019. Nu påbörjar vi arbetet med att röja och avverka skog i ledningsgatorna för att sedan riva den gamla ledningen.

Framflyttad upphandling av entreprenad


Arbetet med upphandling av entreprenör till rivningen av den gamla ledningen och återställningsarbetet har blivit framflyttat.

Fakta om Krångede-Horndal

Elledningen som går genom Ljusdal flyttas för att i stället gå runt Ljusdal. Den nya ledningen ansluter till den befintliga stationen Kläppa i södra Ljusdal. När den nya ledningen är klar kommer den befintliga ledningen att rivas. 

Längd: 8,5 km

Teknik: 220 kV-luftledning för växelström

Tidplan

Händelse Tidpunkt
Förberedelser och skogsavverkning Vinter 2017/2018
Byggstart Vår 2018
Vi bygger ledningen 2018 -2019
Drifttagning Höst 2019
Rivning

När vi fått tillstånd från Energimarknadsinspektionen river vi de befintliga ledningarna.

Granskad