Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sommarens skogsbränder har tyvärr medfört att vi tar ledningen i drift senare än planerat. Nu fortsätter vi att resa stolpar längs sträckningen vilket pågår under hela hösten.

Under sommaren fortsatte vårens arbete med att montera stolpar och gjuta fundament för den nya ledningen. I juli fick vi tyvärr avbryta arbetet på grund av den extrema torkan och risken att nya bränder startas.

Nu fortsätter vi att resa stolpar längs sträckningen. Enstaka stolpar avvaktar vi med fram till precis innan vi kan ta ledningen i drift i april 2019.

Under 2019 river vi befintliga ledningar genom Ljusdal

När vi har byggt färdigt den nya ledningen och fått tillstånd från Energimarknadsinspektionen river vi den ledning som idag sträcker sig genom Ljusdal på den östra sidan, samt en mindre ledning för optisk fiber som går västerut. Mer information inför detta arbete återkommer vi med här på webben.