Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

I vinter startar arbetet med elledningen runt Ljusdal

Med start under vintern 2017/2018 planerar Svenska kraftnät att flytta luftledningen som idag går genom Ljusdal. Som vi informerat om tidigare kommer den nya sträckningen att gå runt Ljusdal för att sedan anslutas till Kläppa stamnätsstation söder om Ljusdal.

Informationsmöte inför byggstart

Dagens ledning genom Ljusdal är en del av elförbindelsen mellan Krångede i östra Jämtland och Horndal i Dalarna. Den bidrar till att säkerställa att vi har ett robust, driftsäkert och effektivt elsystem. Ledningen genom Ljusdal är byggd på 1940-talet och behöver nu ersättas med en ny.
Senare i år kommer vi ha ett informationsmöte i Ljusdal för att svara på frågor om arbetet med den nya ledningen. På mötet kommer du att kunna träffa representanter både från Svenska kraftnät och från entreprenören som ska utföra arbetet. Vi återkommer under hösten med mer information om var och när mötet kommer att äga rum.

Tidplan

Vi planerar att börja avverka skog i slutet av 2017 och sedan bygga samt driftsätta ledningen under 2018. När vi får tillstånd från Energimarknadsinspektionen rivs den befintliga ledning som går genom Ljusdal samt en mindre ledning för optisk fiber som går väster om Ljusdal.