Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markundersökningar klara – rivning påbörjas våren 2022

Alla markundersökningar som vi arbetat med sedan 2020 inför rivningen av den gamla ledningen genom Ljusdal är nu klara. Arbetet med rivningen beräknas starta i februari 2022.

Sedan 2017 arbetar Svenska kraftnät med att flytta och sedermera riva en del av transmissionsnätsledningen som går mellan stationerna Krångede i Ragunda kommun och Horndal i Avesta kommun. Den gamla ledningen passerar genom Ljusdal samhälle (Ljusdal kommun), den nya ledningen passerar nu istället öster om Ljusdal samhälle. Den nya ledningen driftsattes hösten 2019.

Arkeologiska undersökningar i fält

Förberedelser för att riva den gamla ledningen har pågått sedan 2020. Under hösten och vintern 2021/2022 genomför vi arkeologiska undersökningar i aktuellt område för att skydda eventuella forn- och kulturlämningar som återfinns i eller nära ledningsgatorna.

Översiktlig tidsplan

Just nu pågår processen med att upphandla entreprenör för rivningsarbetet. Arbetet med rivningen beräknas starta i februari 2022. Då börjar vi med att ta ned stolpar och linor, därefter rivs stolpfundamenten.

Händelse

Tidpunkt

Byggnation av ny ledning

2018-2019

Drifttagning av ny ledning

Höst 2019

Förberedelser inför rivning av gammal ledning

Vår 2020

Rivning av gammal ledning

Vår/sommar 2022

Återställning av mark

Höst 2022