Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu bygger vi ledningen runt Ljusdal

Med start under vintern 2017/2018 planerar Svenska kraftnät att flytta luftledningen som idag går genom Ljusdal. Som vi informerat om tidigare kommer den nya sträckningen att gå runt Ljusdal för att sedan anslutas till Kläppa stamnätsstation söder om Ljusdal.

Informationsmöte hölls i Ljusdal

Den 16 november var Svenska kraftnät tillsammans med vår entreprenör Otera AB, på plats i Ljusdal för att informera om vårt arbete med elledningen runt tätorten. I denna information sammanfattar vi det som presenterades under kvällen.


Vinterns och vårens arbetsmoment

I december 2017 startar vår entreprenör, Otera AB, avverkningen där den nya ledningen ska gå. Arbetet startar i söder vid Ljusdals golfbana och fortsätter norrut. Under januari startar arbetet även norrifrån och då byggs vägar till ledningsgatan. Under våren 2018 förbereds marken för fundamenten där ledningens stolpar ska stå.
Transporter av schaktmassor, betongbilar samt transport av material till stolpar kommer att förekomma i området under hela byggtiden. Otera AB kommer att tydligt skylta upp utfarter och att planera arbetet så att de håller tillfartsvägar framkomliga. Arbetstider kommer att vara mellan kl. 07.00 och 19.00 på vardagar.

Ledningen planeras att stå klar hösten 2018

Under sommarhalvåret 2018 monteras stolparna och linorna dras mellan stolparna. I höst är det planerat att ledningen ska stå klar och tas i drift. När vi får tillstånd från Energimarknadsinspektionen rivs den befintliga ledning som går genom Ljusdal samt en mindre ledning för optisk fiber som går väster om Ljusdal.

Kontakt

Otera AB kommer att kontakta berörda fastighetsägare innan de påbörjar arbetet på fastigheten. Vill du veta mer om arbetet med ledningen är du välkommen att kontakta vår entreprenör Otera AB genom Jenny Kalliomaki, arbetsledare, på tel. 070-272 42 10 eller jenny.kalliomaki@otera.se.