Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen till informationsmöte 16 november

Med start under vintern 2017/2018 planerar Svenska kraftnät att flytta luftledningen som idag går genom Ljusdal. Den nya sträckningen att gå runt Ljusdal för att sedan anslutas till Kläppa stamnätsstation söder om Ljusdal.

Inför byggstart i vinter är du välkommen till informationsmöte 16 november på stadshotellet i Ljusdal för att få svar på dina frågor om arbetet med den nya ledningen. På mötet kommer du att träffa representanter både från Svenska kraftnät och från entreprenören Otera som ska utföra arbetet.


> Datum: torsdagen den 16 november
> Tid: kl. 17.00 - 20.00, presentationen startar kl. 18.00
> Plats: Stadshotellet i Ljusdal, Norra Järnvägsgatan 41


Du behöver inte anmäla dig innan, vi bjuder på smörgås och fika. Välkommen!

Tidplan för byggnationen

Vi planerar att börja avverka skog i slutet av 2017 och sedan bygga samt driftsätta ledningen under 2018. När vi får tillstånd från Energimarknadsinspektionen rivs den befintliga ledning som går genom Ljusdal samt en mindre ledning för optisk fiber som går väster om Ljusdal.