Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Långbjörn-Storfinnforsen:
Samråd och dialog

Följ projektet via

Med koncessionsansökan inskickad är Svenska kraftnäts samrådsperiod avslutad. Vi vill tacka för alla värdefulla synpunkter som vi har fått in. Den information som har lämnats till Svenska kraftnät har utgjort ett viktigt underlag i arbetet med att hitta bästa möjliga sträckning för den nya kraftledningen mellan Långbjörn och Storfinnforsen i Sollefteå kommun.

Genomförda samråd

Mellan våren 2015 och våren 2016 har Svenska kraftnät samlat in synpunkter från berörda och studerat flera utredningskorridorer mellan stationerna Långbjörn och Storfinnforsen norr om Ramsele i Sollefteå kommun. Följande samråd har genomförts i projektet.

  • Under våren 2015 hölls det första samrådet kring utredningsområdena för den planerade ledningen och 5 maj 2015 hölls ett informationsmöte i Ramsele.
  • Under vintern 2015/2016 hölls andra samrådet om utredningsområdet med ett informationsmöte i Ramsele 19 november 2015.
  • I april 2016 hölls ett skriftligt kompletterande samråd. Det kompletterande samrådet gällde en flytt av delar av den befintliga ledningen Grundfors - Storfinnforsen för att den nya ledningen ska kunna anslutas i station Långbjörn.

Läs mer om samrådsprocessen här

Granskad