Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Detaljundersökningar inleds under hösten

Vi planerar en ny luftledning norr om Ramsele i Sollefteå kommun mellan stationerna Långbjörn och Storfinnforsen. Efter samråd är ledningssträckan utformad och tillståndsansökan inskickad. Nu inleds den mer detaljerade planeringen av förbindelsen. Det kommande året undersöker vi terräng och markförhållanden för att avgöra placering och utformning av respektive stolpe.

Under november inleder vi den så kallade detaljprojekteringen av ledningssträckan. Då gör vi mer detaljerade undersökningar av terräng och markförhållanden för att kunna bestämma stolparnas placeringar och tekniska utföranden. Bestämda stolpplatser markeras ut med så kallade stakkäppar i fält. I detta skede tar vi oss fram i den planerade ledningsgatan till fots eller med fyrhjulingar. Vi använder även personbilar för att komma från och till arbetsplatsen. Bilarna är alltid uppmärkta och all personal har västar som det står Svenska kraftnät på.

I november kommer vi under en dag även flygascanna den planerade ledningsgatan. Då flyger vi med helikopter ca 100 meter över marken hela den planerade sträckan. Mellan december 2017 och april 2018 kommer vi att borra med en borrbandvagn vid varje planerad stolpplats för att undersöka markförhållanden. Det kommer vara 2-5 personer som arbetar i fält och bandvagnen kommer att förflytta sig cirka 400 m per dag.

Totalt beräknas markundersökningar och projektering pågå i ungefär ett års tid och utförs av Norconsult på Svenska kraftnäts uppdrag. Detaljundersökningar görs endast på fastigheter som det förordade sträckningsalternativet passerar.

Är du osäker på om din fastighet berörs finns kartor över sträckningsalternativet och fastighetsgränser under dokument och kartor här på webbsidan. Se dokument  ”koncessionskarta”. Önskar du ett utskrivet exemplar kontaktar du projektets kommunikatör Linda Ambjörnsson, telefon 010-475 81 93 eller e-post linda.ambjornsson@svk.se.


Vill du bli kontaktad innan vi beträder din fastighet meddelar du vår kontaktperson det, kontaktuppgifter hittar du på baksidan. Har du tidigare framfört sådana önskemål kontaktar vi dig även inför detta arbetsmoment.