Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Inventering av natur- och kulturmiljöer

Under hösten kommer vi att inventera natur- och kulturmiljöer i området för den planerade ledningen mellan Långbjörn och Storfinnforsen.

Var sker inventeringarna?

Inventeringarna kommer endast att utföras på de fastigheter där vi har fått tillstånd av markägare.

Varför sker inventeringarna?

Inventeringarna av natur- och kulturvärden är viktiga för att vi ska kunna hitta en så bra lösning som möjligt för den nya kraftledning som vi planerar mellan Långbjörn och Storfinnforsen i Sollefteå kommun.

Hur går inventeringarna till?

Inventeringarna sker till fots genom att vi går längs utredningsområdena. Vi undersöker och dokumenterar de natur- och kulturvärden som finns längs sträckningen. Det kan röra sig om ovanliga växter eller biotoper, eller arkeologiska lämningar. Exempel på vad vi kan hitta är nyckelbiotoper, biotopskyddade stenmurar, värdefulla vattendrag, fossila åkrar och kolgropar.

Har du frågor?

Om du har frågor kring inventeringarna är du varmt välkommen att höra av dig till Maria Karlsson, ansvarig tillståndsfrågor, 010-475 83 71 eller maria.karlsson@svk.se