Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Karta
Kartan visar med orange färg den aktuella utredningskorridoren

Inventeringar under vår och sommar

Under våren och sommaren 2016 kommer vi att inventera området för den planerade ledningen mellan Långbjörn och Storfinnforsen. Vi kommer att undersöka djur- och naturliv samt undersöka var stolpar till ledningen kan placeras.

Inventering av natur- och kulturmiljöer

Under sommaren kommer vi bland annat inventera fågel- och fladdermusbestånden i området. Inventeringarna utförs på de fastigheter där vi har fått tillstånd av markägare. Inventeringarna av natur- och kulturvärden är viktiga för att vi ska kunna hitta en så bra sträckning som möjligt för den nya kraftledningen.

Stolpplatser ska ses ut

Med start i mitten av maj kommer vi att åka ut i det aktuella utredningsområdet som du kan se på kartan ovan. Där kommer vi att inventera och mäta in lämpliga placeringar för stolpar till ledningen. Arbetet kommer att utföras av personal från Svenska kraftnät och Linjeteknik och det kommer vara ungefär fyra personer på plats som utför mätningarna.