Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kraftledning i vinterlandskap med vatten och skog

Kompletterande samråd

Svenska kraftnät planerar att bygga en luftledning för elöverföring mellan Långbjörn och Storfinnforsen, norr om Ramsele. Med den nya ledningen minskar vi risken för att stamnätet överbelastas och orsakar strömavbrott i regionen. Under 2015 samrådde Svenska Kraftnät om den nya ledningen och nu bjuder vi in till ett kompletterande samråd.

För att den nya ledningen ska kunna anslutas i station Långbjörn behöver vi flytta delar av den befintliga ledningen Grundfors - Storfinnforsen. Det innebär att sträcka på ca 900 meter behöver flyttas ca 40 meter i nordvästlig riktning för att bereda plats för anslutningen av den nya ledningen. Under Dokument och kartor kan du ta del av samrådsunderlaget och av detaljkarta som visar sträckningen. 

Kort om samrådsprocessen

Samråd genomförs med länsstyrelsen, berörda kommuner, myndigheter, intresseorganisationer, fastighetsägare och allmänheten för att informera om och ta emot synpunkter på planerade åtgärder. Inkomna synpunkter och Svenska kraftnäts kommentarer till dem sammanställs sedan i en samrådsredogörelse som skickas till Länsstyrelsen och publiceras här på webben. 

Lämna synpunkter senast den 3 juni 2016

Skicka brev eller e-post för att lämna synpunkter på de planerade åtgärderna. Skicka dina synpunkter till: registrator@svk.se eller Svenska kraftnät, Maria Karlsson, Box 1200, 172 24 Sundbyberg. Märk med diarienummer 2014/2134.

Har du frågor

Har du frågor kan du kontakta Maria Karlsson, tillståndsansvarig på telefon 010-475 83 71 eller via e-post maria.karlsson@svk.se.