Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bild på kraftledningar i vinterlandskap

Kontrakt tecknat för byggnation

Den 12 december tecknade Svenska kraftnät kontrakt med Linjemontage i Grästorp AB för byggnationen av den nya 400 kV-luftledningen som planeras mellan stationerna Långbjörn och Storfinnforsen i Sollefteå kommun.

Entreprenören förväntas påbörja etableringen av arbetsplatsen under slutet av januari 2020.

- Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Linjemontage AB. Vårt första gemensamma steg blir att säkerställa att vi tidsmässigt hinner nyttja vintern till skogsavverkning och etablering av vägar. Vi kommer också att fokusera på samordning mellan de olika pågående entreprenaderna i området, säger Andreas Bylund, projektledare.

Den nya ledningen behövs för allt mer el produceras i norra Sverige, denna ökning ställer högre krav på stamnätets kapacitet. Genom att bygga en ny ledning ökar vi stamnätets kapacitet, vilket innebär att större mängder el kan transporteras på ett säkert sätt och att risken för att nätet överbelastas minskar.