Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samrådsredogörelse klar och utredningskorridor vald

Nu kan du läsa den redogörelse som svarar på de synpunkter och yttranden vi fick in under samråd 1. Med hjälp av den nya information som samrådet har gett oss arbetar vi nu vidare med utredningskorridor 4A.

Samrådsredogörelsen svarar på yttranden och synpunkter

Under samråd 1 fick vi in ca 45 yttranden och synpunkter. Dessa har nu sammanfattats, sammanställts och kommenterats i en samrådsredogörelse. Samrådsredogörelsen ger en bakgrund till varför ledningen behövs, hur själva samrådet har gått till samt svarar på de synpunkter som har kommit in.

Många yttranden, från såväl myndigheter som fastighetsägare, har tagit upp likartade frågeställningar. I samrådsredogörelsen finns ett kapitel där vanligt förekommande frågor besvaras, till exempel frågor om parallell- och sambyggnad av kraftledningar samt elektriska och magnetiska fält.

Läs samrådsredogörelsen

Samrådsredogörelsen är på ca 40 sidor och finns att läsa på:

www.svk.se/langbjorn-storfinnforsen/dokument.

Fortsätter utreda var ledningen kan placeras

Med hjälp av den nya information som samrådet har gett oss har Svenska kraftnät valt att arbeta vidare med utredningskorridor 4A. När vi har gått igenom alla inkomna yttranden har korridor 4A visat sig ge minst påverkan på boende- och kulturmiljö. Därutöver har de flesta inkomna yttranden från fastighetsägare förespråkat utredningskorridor 4A.

Kartan visar med orange färg den aktuella utredningskorridoren. Vi har strävat efter att påverka boende- och naturmiljöer samt skogsbruk så lite som möjligt. Antalet berörda fastighetsägare för sträckan Långbjörn — Storfinnforsen är nu ca 100 st.

 

Fortsatt bred utredningskorridor

Utredningskorridoren är som tidigare 400 meter bred. Efter att Svenska kraftnät har genomfört samråd 2, som kommer att pågå från november 2015 till januari 2016, kommer korridorens bredd att kunna minskas. En ny ledningsgata är ca 50 meter bred.