Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fotograf: Tomas Ärlemo

Kompletterande inventeringar i sommar

Under sommaren ska Svenska kraftnät genomföra inventeringar av naturvärden längs den planerade ledningssträckan. Inventeringarna görs för att komplettera underlaget i vår tillståndsansökan med arter och naturvärden som kan förekomma i föreslagen sträckning. Kompletteringarna görs på Energimarknadsinspektionens (Ei) begäran efter synpunkter från Länsstyrelsen.

Inventeringarna utförs av biologer som undersöker terrängen i ledningsgatan och vid de planerade stolpplatserna, samt där vi anlägger nya vägar.

Arbetet förväntas inte medföra några störningsmoment eller på andra sätt påverka fastigheterna. Inga maskiner kommer att användas och biologerna tar sig fram i ledningsgatan till fots. Transport till och från ledningsgatan sker med personbil på vägar där vi har tillstånd eller som är allmänna.

Vill du bli kontaktad innan vi beträder fastigheten vänligen meddela vår kontaktperson Anders Svensson, telefon 070-588 00 73 eller e-post anders.s.svensson@sweco.se.

Byggstart beroende av koncession

Tidplanen för Lindbacka – Östansjö är direkt beroende av när Svenska kraftnät får beslut om koncession. Det gör det svårt att säga när ledningen kan börja byggas. Vår förhoppning är att få koncessionsbeslut under senare delen av 2017. Därefter hoppas vi kunna handla upp en entreprenör och inleda byggarbetet våren 2018. Arbetet beräknas sedan ta ungefär 1,5 år att färdigställa och därmed skulle ledningen kunna tas i drift i slutet av 2019.

Tidsuppskattningen är emellertid högst preliminär och kan fortfarande påverkas av flera faktorer.