Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Koncession beviljad för Lindbacka-Östansjö!

Den 15 november fick Svenska kraftnät koncession från Energimarknadsinspektionen (Ei) för att bygga den nya ledningen Lindbacka-Östansjö. Koncessionen gäller en ny 400 kV luftledning för växelström från station Lindbacka strax väster om Örebro till station Östansjö strax väster om Hallsberg. Beslutet om koncession ger Svenska kraftnät tillstånd att bygga ledningen enligt den sträckning och utformning som anges i ansökan.

Energimarkandsinspektion har nu fattats beslut om att bevilja den ansökan om koncession för ledningen mellan Lindbacka-Östansjö som skickades in 2013. Koncessionen ger oss tillstånd att bygga ledningen enligt föreslagen utformningen. Arbetet går nu vidare med planering och förberedelser för att kunna börja bygga ledningen senaren delen av 2019. Vi räknar sedan med att den nya ledningen ska vara klar och tagen i drift 2021.

Mer detaljerad information om hur arbetet nu går vidare kommer inom kort.  

Läs hela Ei:s beslut här (pdf, 21 MB, nytt fönster). (.pdf) Öppnas i nytt fönster