Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kompletterande samråd om utredningskorridorer

Under 2017 har ytterligare utredningar gjorts, utöver de som presenterades vid det första samrådet i början av året. De är gjorda för att finna den mest lämpliga ledningssträckan mellan Överby och Beckomberga. Ett kompletterande samråd med nytillkomna alternativ kommer att genomföras under våren med möjlighet att lämna synpunkter.

Kompletterande samråd

De utredningar som har gjorts har resulterat i fler utredningskorridorer utöver de tidigare korridorer som fortfarande är aktuella. Det kompletterande samrådet kommer att hållas i maj 2018. Där presenteras de nytillkomna utredningskorridorerna och ges möjlighet att lämna synpunkter på dessa.

Var kommer förbindelsen att byggas?

Efter det kompletterande samrådet kommer yttranden att sammanställas och bemötas i en samrådsredogörelse. Därefter fortsätter arbetet med att välja den utredningskorridor som är mest lämplig utifrån de båda samråden. Inkomna synpunkter beaktas tillsammans med tekniska, ekonomiska och miljömässiga aspekter.

Hur får jag information?

Under våren 2018 kommer de som berörs av de nya korridorerna att få ett samrådsunderlag tillsammans med en inbjudan till öppet hus. Fastighetsägare för de korridorer för vilka samråd redan har skett kommer då att få ett utskick om vilka korridorer som ingår i det kompletterande samrådet tillsammans med en länk till samrådsunderlaget på vår hemsida.