Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samråd om sträckning i höst

Mellan den 6 oktober och 22 november genomför vi samråd om ett sträckningsförslag för elförbindelsen mellan stationerna Överby och Beckomberga. På grund av fortsatt spridning av Covid-19 ersätts tidigare planerade öppna hus av ett digitalt informationsmöte den 20 oktober.

Informationsmötet är en del av en längre tids samråd i höst och syftar till att ge allmänheten möjlighet att delta i dialog om elförbindelsen och ställa frågor. Självklart är vi tillgängliga på telefon och mail under hela samrådsperioden för att besvara frågor.  

Informationsmötet kommer att livesändas och vara tillgängligt här på webben även i efterhand. Vi ber om att få återkomma med mer detaljerad information.

Sträckningsförslaget beskrivs i ett samrådsunderlag

I dagsläget planerar vi att bygga elförbindelsen i en kombination av luftledning och kabel i mark. I samband med att samrådet startar får berörda fastighetsägare, intressenter och allmänhet ett samrådsunderlag där vi beskriver teknik och sträckningsförslaget i detalj. Samrådsunderlaget kommer även att finnas tillgängligt här på webben.