Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen att lämna information och synpunkter senast 9 november

I slutet av september bjöd vi in till öppna hus för att få information och ta emot synpunkter om två kompletterande utredningskorridorer för luftledning. Samråd för dessa, samt ett par nytillkomna alternativ för markkabel, pågår fram till den 9 november. Samrådet om de nya markkabelalternativen sker endast skriftligen.

– Det var efter samrådet 2017 om flera utredningskorridorer samt efterföljande förprojektering som vi identifierade ytterligare två utredningskorridorer för markkabel och två alternativ för luftledning, säger Charlotta Lindqvist som är tillståndsansvarig i projektet. Nu vill vi få in information och synpunkter om dessa för att kunna fortsätta utredningen för att välja ett utbyggnadsförslag för den planerade elförbindelsen.

Efter samrådet ska vi ta fram en samrådsredogörelse där vi bemöter samtliga skriftliga synpunkter som vi har fått under samrådstiden. Nästa steg är att välja en korridor som kommer att utgöra vårt utbyggnadsförslag, vilket vi under våren 2019 presenterar här på webben samt genom utskick till berörda.