Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu påbörjar vi arbetet med den nya stationen i Porjus

Svenska kraftnät kommer att bygga en ny stamnätsstation vid Porjus. Den nya stationen ersätter de två stationer som Svenska kraftnät och Vattenfall har i området idag. För att kunna ansluta den nya stationen till stam- och regionnät behöver vi även anpassa de kraftledningar som är närmast de nuvarande stationerna. Under sommaren påbörjas arbetet med ledningarna och den nya stationen.

Arbeten under sommar och höst

Under maj och juni har vi utfört fältundersökningar för de ledningsåtgärder som skall göras på våra ledningar kring Porjusberget. Vi har bland annat gjort fältinmätningar och röjt vid sex nya stolpplatser. I slutet av juni undersöker vi marken genom borrning med borrbandvagn. Hålen som borras är 3-4 cm i diameter och vid varje stolpplats sätter vi ut vita grundvattenrör. I början av juli kommer Länsstyrelsen även utföra en arkeologisk besikting. Under sommaren kommer vi att påbörja arbetet med att bygga den nya stationen Porjusberget och i juni kommer vår entreprenör Eitech AB att etablera sig på platsen. Under tiden arbetar vi vidare med kommunen kring trafikfrågorna för transportvägen till stationen. Vi har till exempel föreslagit att sänka hastigheten till 30 km/tim på Postgatan ner till Vuosmovägen samt på Vuosmovägen fram till skogsvägens början.

Har du frågor om markarbetena är du välkommen att kontakta Mikael Östlund, platschef på Eitech AB på e-post: mikael.ostlund@eitech.se eller telefon: 070-256 97 37.