Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu startar 2017 års arbete med station Porjusberget

Svenska kraftnät och Vattenfall Eldistribution AB bygger en ny stamnätsstation vid Porjus. Den nya stationen ersätter de två stationer som Svenska kraftnät och Vattenfall har i området idag. Arbetsplatsen har varit stängd över vintern men öppnar igen i maj.

Fler transporter under 2017

 2016 avverkade vi skog och gjorde markförberedande arbeten där stationen ska byggas. I år kommer vi att slutföra markarbetet och påbörja byggandet av stationen. I augusti kommer arbetet med nya stolpar och ledningar utanför stationsområdet att starta. Transporterna kommer som planerat att öka jämfört med förra året. Bland annat beror det på att vi kommer börja frakta betong, stål, utrustning och annat byggmaterial till stationen. I dagsläget uppskattar vår entreprenör Eitech AB att mängden transporter under 2017 kommer bli ca 10 persontransporter och 3-5 lastbilar eller betongbilar per dag.

Vattenfall Eldistribution AB kommer att påbörja sitt arbete med 130 kV-stationen i år och deras arbete kommer också att medföra en del transporter utöver vår beräkning.

Har du frågor om Svenska kraftnäts arbete med station Porjusberget är du välkommen att kontakta:

Mikael Östlund, platschef på Eitech AB på e-post: mikael.ostlund@eitech.se eller telefon: 070-256 97 37.

 

Har du frågor om Vattenfall Eldistribution ABs arbete är du välkommen att kontakta:

Harald Sund, projektledare på Vattenfall Eldistribution AB harald.sund@vattenfall.com eller telefon: 092-077271.