Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tunga transporter till Svenska kraftnäts och Vattenfalls nya station Porjusberget

Tidigare informerade vi om att de planerade tunga transporterna genom Porjus var försenade. Nu har entreprenören fått de tillstånd de behöver från Trafikverket och den första transporten kommer att ske på fredag 13 april eller lördag 14 april, beroende på hur transporten fram till Porjus går. Entreprenören planerar att genomföra den andra transporten onsdagen den 18 eller torsdagen den 19 april.

Det är två stycken transformatorer som kommer att fraktas med tåg till Gällivare för att sedan transporteras på trailers på väg E45 till Porjus. När de är framme vid Porjus  kommer de att köra upp till stationen via Postgatan och Vuosmovägen. Vid vissa passager kommer trailern spärra av delar eller hela vägen. Det är svårt att uppskatta hur lång tid det kommer att ta för transporterna från väg E45 upp till stationen då det påverkas av väglaget just den dagen. Men entreprenören uppskattar att det kan ta mellan 1 till 3 timmar för att åka upp till stationen och sedan ca 1 timme för att åka ner till väg E45 igen.  Vi ber om ursäkt för det eventuella besvär dessa transporter skapar.