Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arbeten i Orlångens naturreservat

Nu pågår arbetet med de nya stolpplatserna på flera platser söderut längs ledningssträckan och vår entreprenör Dalekovod arbetar bland annat i Orlångens naturreservat. För att komma fram till stolpplatserna trafikeras flera av de grusvägar som vanligtvis används flitigt av bland annat ryttare och hundägare. Dessutom pågår högljudda borrnings- och sprängningsarbeten på flera platser i området.

Bergssprängning sker på bestämda klockslag två gånger/vardag;
kl. 10.00 och kl. 14.00. På lördagar pågår också arbeten, dock inte borrning och sprängning, och på söndagar har arbetet uppehåll.

Att arbeta med sten är oförutsägbart och efter en genomförd sprängning kan det behövas ytterligare borrning och sprängning. Det är därför svårt att säga exakt när arbetet i ex. Orlångens naturreservat blir klart. Efter bergssprängningen fortsätter arbetet med att gjuta stolpfundament under drygt två månader. I slutet av mars 2020 ska den befintliga ledningen börja rivas i detta område samtidigt som resning av nya stolpar och lindragning kommer att påbörjas. Hösten 2020 ska den del av ledningen som går genom Ågesta och Vidja stå helt klar.

Karta över nya ledningen

I dagsläget pågår arbeten vid de flesta stolpplatser från stolpe 7 och söderut.