Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Korsningsskydd för en säker byggnation

Säkerhet är centralt när Svenska kraftnät bygger en ny kraftledning, både för att säkerställa personsäkerheten för den som rör sig i området kring en byggarbetsplats och för den som utför arbetet.

Under arbetet med att färdigställa den nya ledningen mellan Snösätra-Ekudden kommer så kallade korsningsskydd att monteras över vägar i området. Korsningsskydd är tillfälliga skydd som byggs upp på båda sidor om korsningsobjekten, i detta fall vägar. Syftet med korsningsskydden är att förhindra att fallande föremål under förnyelsearbetet och att förebygga olyckor på trafikerade vägar. Korsningsskydden monteras ned när de nya linorna är dragna.

Exempel på korsningsskydd.
Bilder visar ett exempel på korsningsskydd.

Begränsad framkomlighet vid Magelungsvägen och Lissmavägen

Då den nya ledningen mellan Snösätra – Ekudden korsar flertalet vägar påbörjar Svenska kraftnäts entreprenör arbetet med att bygga upp korsningsskydd i början av mars. I samband med att skydden monteras kommer framkomligheten vid Magelungsvägen i Stockholm och Lissmavägen i Huddinge att vara begränsad under kortare perioder. Även cykel-och gångvägar kommer att begränsas.

Välkommen att kontakta oss

Tack för ditt tålamod med vårt arbete att förstärka elnätet och öka kapaciteten av el i den växande Stockholmsregionen. Välkommen att kontakta oss vid frågor.

Henric Carlsson, kontaktperson för markägarfrågor på Svenska kraftnät Telefon: 076-108 59 43, E-post: henric.carlsson@vattenfall.com

Milica Dragas, kontaktperson hos entreprenören Dalekovod Telefon: 070-611 71 71, E-post: milica.dragas@dalekovod.hr

Kine Larsson, projektledare på Svenska kraftnät Telefon: 010-475 80 79, E-post: kine.larsson@svk.se