Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Nu rivs den gamla ledningen

Utöver det pågående arbetet med att gjuta nya stolpfundament inleds nu arbetet med att riva den gamla ledningen från Högmora och söderut. Bilvägar kommer att stängas av nattetid.

Rivningen innebär att faslinorna och sedan stolparna demonteras, ett arbete som ska pågå mellan stolpnummer 8-31 fram till och med augusti månad (se karta). Från augusti fram till oktober ska de nya stolparna och linorna monteras på denna sträcka.

Sträckan mellan Fagersjö och Myrängen kommer att rivas under våren 2021. Den andra befintliga ledningen i detta område (KL23) ska enligt plan rivas under andra halvåret 2023.

Vägar avstängda korta perioder kvälls- och nattetid

Nedtagningen av faslinorna går till så att de sänks ned till marken för att därefter klippas i mindre delar som forslas bort. Där linorna korsar Högmoravägen, Ågestavägen och Vidjavägen kommer arbetet att utföras kvälls- och nattetid, eftersom vägen kommer att behöva stängas av under korta perioder (maximalt 15 minuter). Avstängning sker tidigast 30 mars och information om datum och tider för avstängningen kommer att publiceras här på vår webbplats i slutet av månaden.

Demonteringen av gamla stolpar utförs med hjälp av lyftkran. Delarna klipps därefter i mindre bitar som forslas bort i containrar. Detta arbete utförs dagtid.

översikt stolpnr.jpg