Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kunskap inför placering av fundament och stolpar

Elförbindelsen mellan Snösätra och Ekudden är en av Svenska kraftnäts många förstärkningar av Stockholmsregionens elnät. De görs för att möta regionen växande elbehov. Mellan den 18 och 27 april 2018 gör vi grundvattenmätningar och arbetar med laserscanning för att få detaljkunskaper för placering av de nya stolparna.

Mätning av grundvatten

Att mäta grundvattnet är ytterligare ett steg i att förstå hur jorden är beskaffad under markytan. Vi sätter grundvattenrör på flera platser för att välja rätt fundament som klarar de påfrestningar de kommer att utsättas för.

Laserscanning för stolpflyttar

Laserscanning hjälper oss att hitta de bästa stolpplaceringarna på platser i kuperad terräng. Det gör att vår kommande entreprenör får en detaljerad och koordinatsatt ritning som underlättar arbetet under entreprenad och byggnation.

Kontakta oss

Grundvattenmätning och laserscanning märks inte mer än att du kanske träffar någon av våra projekteringskonsulter ute i fält. De kommer att vara på plats i slutet av den här och nästa vecka. Kontakta oss gärna om du har frågor. Kontaktuppgifter hittar du här på hemsidan.