Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Det här händer i projektet våren 2021

Under våren 2021 händer en hel del i arbetet med den nya 400 kV-ledningen mellan Storfinnforsen-Midskog. Just nu monteras 126 stycken kraftledningsstolpar.

Från mitten av april till juni pågår montering av stolpar på flera platser längs ledningssträckan. Beroende på vind- och väderförutsättningar kommer viss montering ske med helikopter. 

Porträtt Björn Nylander- Totalt är det 126 stolpar som ska sättas upp, ett arbete som kommer pågå fram till juni. Vi räknar med att den nya ledningen är klar i början på juli, och sedan kan vi ansöka om drifttillstånd hos Elsäkerhetsverket, säger Svenska kraftnäts Björn Nylander, projektledare för Storfinnforsen-Midskog.

Under perioden maj-juni 2021 genomförs så kallade sprängskarvning då vi skarvar ihop faslinor längs sträckan.

Allt arbete i fält utförs av entreprenören Valard Construction LP på uppdrag av Svenska kraftnät.

På bilden ses Svenska kraftnäts byggkontrollant Johan Backlund, på plats vid en av stolparna som är på väg att resas längs sträckan Storfinnforsen-Midskog.

På bilden ses Svenska kraftnäts byggkontrollant Johan Backlund, på plats vid en av stolparna som är på väg att resas längs sträckan Storfinnforsen-Midskog.

Kort om Storfinnforsen-Midskog

Svenska kraftnät bygger om 400 kV-ledningen mellan Storfinnforsen, Sollefteå kommun och Midskog, Ragunda kommun, för att möta kraven på ett modernt transmissionsnät med högre kapacitet, bättre överförningsförmåga och mindre energiförluster.

Läs löpande uppdateringar på svk.se/storfinnforsen-midskog