Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Montering av stolpar fortsätter

Nu fortsätter arbetet med att montera stolpar i den nya ledningssträckan. I april 2021 påbörjas rivningen av den gamla ledningen.

Svenska kraftnät bygger om 400 kV-ledningen mellan Storfinnforsen, Sollefteå kommun och Midskog, Ragunda kommun, för att möta kraven på ett modernt transmissionsnät med högre kapacitet, bättre överförningsförmåga och mindre energiförluster.

Projektet har pågått sedan år 2016. I juli 2018 påbörjades arbetet med att montera stolpar i den nya ledningssträckan. Arbetet tvingades dock avbrytas samma sommar, till följd av extrem värme och skogsbränder. Projektet försenades ett år. Efter det gjordes en ny upphandling med en ny entreprenör.

Nu fortsätter vi arbetet med montering av stolpar i den nya ledningssträckan, samt utför inventeringar och mindre åtgärder under den befintliga ledningen. Det är entreprenören Valard Construction LP som kommer utföra arbetet.

I april 2021 påbörjas rivningen av den gamla ledningen samt uppbyggnaden av den nya ledningen som byggs inom befintlig ledningsgata. I första etappen av arbetet kommer vi börja med den norra delen, som sträcker sig fram till söder om Ammerån.

Följ löpande uppdateringar på projektets webbplats: www.svk.se/storfinnforsen-midskog Öppnas i nytt fönster.