Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Montering av stolpar, sista etappen

Under hösten 2021 färdigställdes monteringen av stolparna som ska resas längs den södra delen av ledningssträckan Storfinnforsen-Midskog. I april 2022 är det dags för stolpresning.

Arbetet med den nya ledningen mellan Storfinnforsen i Sollefteå kommun och Midskog i Ragunda kommun är uppdelat i två etapper. Den första etappen avser den norra delen av sträckan, fram till söder om Ammerån, och avklarades sommaren 2021.

Just nu pågår förberedande arbete i etapp två, som omfattar den södra delen av ledningssträckan. Montering av stolpar i ledningsgatan färdigställdes under hösten 2021.

I april påbörjas rivningen av den gamla ledningen och när det är klart reser vi stolparna som återstår längs ledningssträckan. Arbetet utförs av entreprenören VIC Energy AB på uppdrag av Svenska kraftnät.

Ledningen beräknas vara klar sommaren 2022

Den nya ledningen beräknas tas i drift sommaren 2022. Därefter påbörjar vi sanering av marken där de gamla stolparna stått och gräver upp gamla fundament. Saneringsarbetet beräknas starta i oktober 2022 och vara klart senast år 2024.