Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Stolpmontering senareläggs i projekt Storfinnforsen-Midskog

Det planerade arbetet i ledningssträckan senareläggs till följd av sommarens extrema värme och bränder. Ledningen kommer därför inte att tas ur drift och de helikoptrar som skulle ha använts för arbetet används istället för att släcka bränder i Grekland.

Helikoptrar används för att bekämpa bränder

Helikopterfirman som skulle ha använts i arbetet med att resa de nya stolparna i ledningssträckningen blev tillfrågade av den grekiska regeringen att hjälpa till i släckningsarbetet av bränder i landet. Situationen är extrem och helikopterfirman finns därför på plats i Grekland just nu.

Skarvning av faslinor senareläggs

Eftersom ledningen inte kommer att tas ur drift i år, senareläggs också arbetet med skarvning av faslinor.

Fortsatt arbete under 2018-2019

Endast nödvändig organisation och personal kommer att finnas kvar i byggnadsområdet. De kommer i huvudsak att arbeta med förberedelser inför det fortsatta arbetet under 2019.

Kontaktpersoner

Hör gärna av er med frågor kring arbetet i projektet. Per Nyberg, programledare Svenska kraftnät, tel. 010-475 85 46 och Stefan Sahlén, BAS-U, Entreprenören, tel. 076-213 07 88.