Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Storfinnforsen – Midskog:
Samråd med länsstyrelser

Följ projektet via

I februari 2015 hade vi samråd med länsstyrelserna i Jämtlands och Västernorrlands län för att få deras synpunkter på ombyggnationen och hur vi bäst tar hänsyn till lokala intressen. Då det rör sig om en ombyggnation av en befintlig ledning har vi redan aktuellt tillstånd för ledningen från Energimarknadsinspektionen och det är inte aktuellt med fler samråd.

Samrådsprocess när tillstånd redan finns

Den nya ledningen kommer att byggas inom samma ledningsgata som den befintliga luftledningen och eftersom vi redan har koncession, det vill säga det tillstånd som behövs för att driva och underhålla ledningen, blir samrådet enligt 12 kapitlet 6 § i miljöbalken. Det är ett samråd med aktuell länsstyrelse där vi redogör för vilken påverkan på naturmiljön som ombyggnationen av ledningen kommer att få.

Det här innebär att vi inte kommer att hålla samråd där fastighetsägare, berörda, kommuner och intresseorganisationer har möjlighet att lämna synpunkter vilket vi gör vid nybyggnation av ledningar där vi måste söka tillstånd.

Granskad