Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förberedelser inför byggstart

Förberedelserna för att bygga den nya ledningen mellan Storfinnforsen och Midskog löper på enligt plan. Undersökningarna av markförhållandena i ledningsgatan avslutades i november och nu handlar vi upp den entreprenör som ska bygga ledningen.

Planerad byggstart vintern 2016/2017

Under hösten planerar vi att skriva kontrakt med den entreprenör som ska genomföra ombyggnaden. Målsättningen är att påbörja mark- och fundamentsarbeten för de nya stolparna under vintern 2016/2017. Rivningen av den gamla ledningen kommer att ske i två omgångar, sommaren 2017 och sommaren 2018. Parallellt med rivningen reser vinya stolpar och drar ut de nya ledningslinorna. Den nya ledningen beräknas vara helt färdigbyggd hösten 2018.

Informationsmöte i höst

Under senare delen av hösten 2016 kommer vi på Svenska kraftnät att anordna ett informationsmöte för att informera om arbetet med att bygga ledningen. Det är ett tillfälle för dig att träffa oss som arbetar med den nya ledningen och få svar på dina frågor om de arbeten vi planerar. Vi återkommer med en separat inbjudan med information om tid och plats för informationsmötet.