Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Länsstyrelsen har gett oss tillstånd att bygga

Eftersom Svenska kraftnät redan har tillstånd (koncession) för att driva och underhålla ledningen mellan Storfinnforsen och Midskog genomfördes i februari 2015 samråd med länsstyrelserna i Jämtlands och Västernorrlands län enligt 12 kapitlet 6 § i miljöbalken. Det är ett samråd som genomförs med länsstyrelsen för åtgärder som inte omfattas av tillstånds- eller anmälningsplikt men som kan komma att ändra naturmiljön. 

Syftet är att få länsstyrelsernas synpunkter på ombyggnationen och hur vi bäst tar hänsyn till lokala intressen. Länsstyrelserna har i sina beslut lämnat Svenska kraftnät sina medgivanden att genomföra ombyggnationen enligt överenskomna villkor. Ett villkor är att Svenska kraftnät ska genomföra en djupare arkeologisk utredning för att fastställa omfattningen av två fornlämningar. Det ska också göras artinventering av floran i området kring Ammerån.