Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektnytt inför projektering

Det andra numret av Projektnytt för Storfinnforsen-Midskog ges ut i samband med att projektering av ledningssträckan inleds i september. Det innebär att Svenska kraftnät och anlitade entreprenörer kommer att börja genomföra markundersökningar i fält. Utifrån resultatet av undersökningarna föreslås sedan var ledningsstolparna ska placeras och vilka fundament som ska användas på respektive stolpplatser.

I projekteringen mäts avstånd och höjdskillnader i terrängen och kartläggning görs av vägar och befintliga ledningar som kan påverkan stolparnas placeringar. De nya stolparna kommer i huvudsak att placeras på samma platser som idag, men med vissa justeringar. När placering av stolparna är bestämda genomförs geologiska undersökningar för att avgöra markförhållandena vid respektive stolplats, där också grundvattenytan mäts regelbundet.

För att genomföra projektering utanför ledningsgatan behöver Svenska kraftnät tillstånd från fastighetsägaren. Alla berörda fastighetsägare kommer därför att kontaktas för ett skriftligt medgivande till en förundersökning.

Runt årsskiftet planerar Svenska kraftnät att genomföra samråd med Jämtlands och Västernorrlands länsstyrelser. Länsstyrelserna får då möjlighet att lämna sina synpunkter på ombyggnationen och redogöra för hur lokala intressen ska beaktas.