Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fotograf: Tomas Ärlemo

Stämpling av skog och värdering av mark

Ombyggnationen av ledningen innebär att vissa justeringar av ledningsgatan behöver göras. Under månadskiftet maj/juni kommer vi att påbörja arbetet med att stämpla skog som ska avverkas för att skapa en enhetlig bredd på ledningsgatan. Då värderar vi också den mark som tas i anspråk när ledningen byggs om.

Utifrån värderingen avgörs vilken ersättning som ska betalas ut till skogsägaren. Ersättningserbjudanden kommer att skickas ut löpande. Samtidigt med detta arbete stämplar vi även träd för underhåll av den ledning som går parallellt med Storfinnforsen – Midskog.

Avverkningen av skogen kommer att göras under vintern 2015/2016. Skogen avverkas först när en överenskommelse nåtts mellan Svenska kraftnät och skogsägaren, om inte tidigare tillträde givits i lantmäteriförrättning. Röjning av sly och annan vegetation i ledningsgatan inleds i augusti.

Mer information om arbetet med stämpling av skog och värdering av mark skickas ut i ett separat brev till berörda skogsägare.

Vid frågor eller synpunkter om skogligt arbete, vänligen kontakta Johnny Nylander, tel 010-473 08 69 eller e-post .