Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Välkommen på Öppet hus

I april 2022 håller Svenska kraftnät håller öppet hus i Porjus respektive Gällivare med anledning av samrådet för den planerade nya ledningen Vitåfors-Porjusberget.

Svenska kraftnät planerar att bygga en ny 400 kV luftledning som ska utgå från en ny transmissionsnätsstation i Vitåfors, Gällivare kommun, och ansluta till en befintlig transmissionsnätsstation i antingen Porjusberget eller Messaure i Jokkmokks kommun.

För att informera om projektet och samrådet kommer vi att hålla två fysiska informationsmöten/Öppna hus på plats i Porjus och Gällivare.

  • Tisdag 26 april, klockan 17.30-19.30, LaponiaPorten, Strömgatan 25, 982 60 Porjus
  • Onsdag 27 april, klockan 17.30-19.30, Gällivare Folkets Hus, Hantverkaregatan 5, 982 31 Gällivare

Svenska kraftnät finns på plats för att svara på frågor och informera om projektet. Eventuella synpunkter tar vi gärna emot skriftligen. Alla synpunkter är viktiga för vårt fortsatta utredningsarbete och framtagande av en miljökonsekvensbeskrivning.

Lämna synpunkter senast 24 maj

Samrådet pågår från tisdag 12 april 2022 till och med tisdag 24 maj 2022. På projektets webbplats finns ett samrådsunderlag att ta del av som i detalj redogör för föreslagen sträckning, dess preliminära miljökonsekvenser, hur vi tagit fram aktuellt förslag med mera.

Samrådsunderlaget inklusive bilagor finns att ladda ned på www.svk.se/vitafors-porjusberget i menyn ”Dokument och kartor Öppnas i nytt fönster”. Samrådsunderlaget kan även beställas i tryckt version via e-post registrator@svk.se – märk ditt mejl med Svk 2022/244.

Välkommen att lämna skriftliga synpunkter på utbyggnadsförslaget, märkta med diarienummer Svk 2022/244 senast tisdag 24 maj via e-post till registrator@svk.se eller med post till Svenska kraftnät, att: Caroline Lundgren, Box 1200, 172 24 Sundbyberg.

Läs mer

Inbjudan till samråd

Sträckningsförslag