Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Fakturor till Svenska kraftnät

Från den 1 april 2019 är det lagkrav på att alla inköp i offentlig sektor ska faktureras med elektronisk faktura (e-faktura). Om du har ett avtal med oss som tecknats före den 1 april 2019, och som inte ställer krav på e-faktura, ser vi ändå gärna att du skickar elektroniska fakturor. Observera att PDF inte är ett godkänt format.

Kom ihåg att ange vår referens på fakturan, utan korrekt referens finns det risk för att vår handläggning av din faktura fördröjs. Om referens saknas ber vi er att kontakta oss för korrekta uppgifter.

Vår referens består antingen av

  • ordernummer (7 siffror)
  • användarnamn (2-6 bokstäver) eller
  • projektnummer (6 siffror).

Ni som kan e-fakturera

Svenska kraftnät vill i första hand att elektroniska fakturor skickas via PEPPOL-nätverket. Svenska kraftnäts PEPPOL-ID är 0007:2021004284.

Ett annat alternativ är att använda vår VAN-tjänst. Svenska kraftnät tar emot e-faktura i följande format: Peppol BIS Billing 3.0 och Svefaktura 1.0. Vi har OpusCapita som VAN-operatör och vårt parts-id är 2021004284.

Ni som inte kan e-fakturera

Om ni inte har möjlighet att skicka e-faktura kan ni kostnadsfritt fakturera oss via OpusCapitas fakturaportal. Öppnas i nytt fönster 

Ni som sedan tidigare använder Kofax Fakturaportalen kan fortsätta med det om ni tycker det fungerar bra.

Betalningsvillkor

Betalningsvillkor ska alltid vara 30 dagar. Vi accepterar inte expeditions- eller faktureringsavgifter eller andra liknande avgifter.

Betalningspåminnelser

Betalningspåminnelser mejlas till ekonomisupport@svk.se eller skickas med post till

Svenska kraftnät
Box 1200
172 24 Sundbyberg

Kontakta oss för frågor

E-post: ekonomisupport@svk.se

Relaterad information

Lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling på riksdagens webbplats. Öppnas i nytt fönster

Obligatorisk e-faktura till offentlig sektor på www.digg.se webbplats. Öppnas i nytt fönster

E-fakturering i offentlig sektor - rättsregler att beakta SFTI:s webbplats Öppnas i nytt fönster

 

 

Granskad