Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kemikaliehantering och redovisning av material och utrustning

Svenska kraftnäts mål är att fasa ut de farligaste kemikalierna och minska riskerna för hälsa och miljö. Det är viktigt att produkter väljs som är så bra som möjligt ur ett miljö- och hälsoperspektiv, och att hanteringen sker på rätt sätt. All användning av kemikalier i Svenska kraftnäts verksamhet ska föregås av ett aktivt produktval.

Kraven gäller för alla leverantörer med avtal som upprättats med Svenska kraftnät från och med oktober 2014. De gäller vid byggnation, drift och underhåll.

Processbeskrivning kemikaliehantering

Processbeskrivning kemikaliehantering
Processbeskrivning: 1. Behov av att använda en kemikalie finns (planering, projektering, upphandling, teknikkrav, bygg, drift och underhåll). 2. Aktivt produktval (sök klassning, vid behov ansök om granskning i Chemsoft, upprätta kemikalieförteckning, gör ditt val i prioriteringsordningen A-D). 3. Uppfylla eventuella särskilda villkor (riskanalys, produktvalsanalys), uppdatera kemikalieförteckning 4. Börja använda kemikalien.

Granskad