Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Personalsäkerhet

Personalsäkerhet ska säkerställa att det bara är de som är pålitliga ur säkerhetssynpunkt som deltar i säkerhetskänslig verksamhet och att dessa har tillräcklig kunskap om säkerhetsskydd.

Behörighet att få ta del av säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter eller tillgång till säkerhetskänslig verksamhet har endast den som

  • har bedömts pålitlig från säkerhetssynpunkt
  • har tillräckliga kunskaper om säkerhetsskydd
  • behöver uppgifterna eller annan tillgång till verksamheten för att kunna utföra sitt arbete eller på annat sätt medverka i den säkerhetskänsliga verksamheten.

Innan ni låter någon medverka i er säkerhetskänsliga verksamhet ska denne genomgå relevant utbildning. Utbildningen ska ske kontinuerligt och efter behov.

Innehållet i utbildningarna ska anpassas efter deltagarnas funktioner och ansvar i verksamheten. Utbildningarna ska framgå av en utbildningsplan. Vilka som deltagit i utbildningarna och utbildningarnas innehåll ska dokumenteras.

För mer information om personalsäkerhet besök Säkerhetspolisens webbplats (.html) Öppnas i nytt fönster