Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kvinna och man som tittar i några papper vid ett bord

Student

Är du som student intresserad av oss som arbetsgivare finns det flera alternativ för att ta det första steget. Vi erbjuder sommarjobb varje sommar, examensarbeten oftast varje termin samt traineeprogram och aspirantprogram vartannat år

Hos oss får du spännande arbetsuppgifter och möjlighet att bidra med egna idéer och engagemang på en central plats i det svenska kraftsystemet och på den svenska elmarknaden. Vi är en kunskapsintensiv organisation och en majoritet av våra anställda har eftergymnasiala utbildningar. Häng med på vår resa!

Aspirantprogram

Vi erbjuder ett aspirantprogram för nyutexaminerade och teknikintresserade ingenjörer. En unik möjlighet att prova på att arbeta inom olika teknikområden under ett år. Förhoppningen är att programmet ska bidra till en långsiktig kompetensförsörjning för Svenska kraftnät men även för branschen i stort.

Sommarjobb

Varje sommar erbjuder vi ett antal sommarjobb inom olika delar av vår verksamhet. Att sommarjobba hos oss innebär en möjlighet att lära känna oss som arbetsgivare och arbetsplats, samt en möjlighet till utveckling och lärande.

Vi annonserar våra sommarjobb under Lediga tjänster och de flesta annonserna publiceras under perioden januari-mars.

Praktik

Vi får in förfrågningar om praktik via Arbetsförmedlingen eller direkt från den person som vill praktisera hos oss inom ramen för en eftergymnasial utbildning.

Just nu växer vi kraftigt i antal medarbetare vilket innebär att många handledare behöver lägga sin tid på att ta hand om våra nyanställda. Detta innebär att vi har begränsade möjligheter att handleda praktikanter, så tänk därför på att ansöka om praktik i god tid eftersom alla våra praktikanter behöver genomgå en säkerhetsprövning.

En säkerhetsprövningen som består av en registerkontroll och en säkerhetsprövningsintervju. 

Skicka din ansökan via e-post till student@svk.se. Ange:

  • vart du studerar
  • vilken utbildning du går
  • vilket praktikområden du är intresserad av
  • aktuell ort samt praktikperiod.

Denna process kan ta mellan 4-8 veckor. Det innebär att praktikperioden inte kan starta förrän praktikanten blivit godkänd i säkerhetsprövningen. 

Observera även att svenskt medborgarskap krävs för att få praktisera och arbeta hos oss.

Traineeprogram

En spännande, utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir trainee hos oss. Vi erbjuder ett certifierat traineeprogram som ger dig stor möjlighet att utvecklas i din blivande yrkesroll men även som person.

Under 12 månader varvar du arbete i olika projekt med utbildningar där du ges möjlighet att redan från start bidra och pröva dina kunskaper från utbildningen.

Läs mer om vårt traineeprogram

Examensarbete

Vi har en bred och komplex organisation som gör att vi kan erbjuda examensarbeten inom flera olika områden.

Eftersom verksamheten är föränderlig varierar även verksamhetens behov, och möjligheterna till projekt för examensarbeten varierar med den. Våra examensprojekt utgår alltid från ett verkligt behov, och genom att göra ditt examensarbete hos oss bidrar du till utvecklingen av vår verksamhet

Våra examensarbeten annonseras under Lediga tjänster, vanligtvis under perioden augusti/september för vårterminen, och januari/februari för höstterminen.

För avslutat, redovisat och godkänt examensarbete betalas ett arvode om 45.000 kronor ut. Arvodet betalas ut per examensarbete, och delas mellan er om ni är fler som skriver tillsammans. Läs om utförda examensarbeten

Kontakta oss

Har du frågor eller vill komma i kontakt med oss? Du är varmt välkommen att höra av dig till student@svk.se.