Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnäts aspirantprogram

Svenska kraftnät erbjuder utvecklande och unika aspirantprogram för dig som är nyutexaminerad med ett stort intresse för elnätet. Här får du möjlighet att prova på att arbeta inom olika områden och hitta din blivande yrkesroll samtidigt som du är en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet.

Det kommer vara fyra aspirantprogram på olika avdelningar inom division Nät, som har det samlade ansvaret för att bygga och förvalta vårt kraftöverföringssystem.

Vem riktar sig aspirantprogrammet till?

Vårt aspirantprogram för ingenjörer riktar sig till dig som är nyexaminerad alternativt har högst två års kvalificerad arbetslivserfarenhet och vill bidra till vår verksamhet med din kunskap och ditt intresse för teknik.

Ettårigt program – gedigen introduktion och chansen att prova olika arbetsområden

Programmet inleds med gemensamma introduktionsveckor inom ditt program, samt några gemensamma aktiviteter tillsammans med övriga program.

Under dessa veckor varvar vi information om organisationen och verksamheten med utbildningar till nytta för er i ingenjörsrollen, er personliga utveckling och samarbetet inom gruppen. På så sätt lär ni snabbt känna varandra och Svenska kraftnäts verksamhet.

Under det ettåriga programmet får du sedan möjlighet att prova på att arbeta inom olika områden inom avdelningen. Du arbetar då fokuserat med ett uppdrag åt en enhet under cirka 13 veckor, och lär samtidigt känna både medarbetare och enhetens verksamhet.

Parallellt med praktikperioderna deltar ni i utbildningar, studiebesök på anläggningar med mera. Innehållet i dessa delar är ni själva med och utformar.

Efter avslutat program blir du fast anställd vid en av avdelningens enheter, vilket sker i samråd med närmaste chefer.

Programutformningen kan komma att variera något mellan avdelningarna.

Vad kan du komma att arbeta med hos oss?

Per Eckemark berättar om aspirantprogrammet för ingenjörer

Per Eckemark, chef för Division Nät på Svenska Kraftnät berättar om aspirantprogrammet för ingenjörer

Granskad