Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Blanketter för säkerhetsskydd

Här finns blanketter för säkerhetsskydd. Från den 1 december 2021 gäller den nya säkerhetsskyddsförordningen (2021:955).

Svenska kraftnäts blanketter för verksamhetsutövare som bedriver säkerhetskänslig verksamhet inom områdena elförsörjning och dammanläggningar finns här. Varje blankett innehåller anvisningar om hur de ska fyllas i och skickas in.

För vissa anmälningar eller ansökningar hänvisar vi istället till Säkerhetspolisens blanketter, till exempel för ansökan om registerkontroll och anmälan av säkerhetshotande händelser. På Säkerhetspolisens webbplats finns även förklaringar till hur du fyller i blanketterna.

Blanketter och mallar inom säkerhetsskydd på Säkerhetspolisens webbplats Öppnas i nytt fönster

Blanketter

Kontakt

Har du som verksamhetsutövare inom elförsörjningen och dammanläggningar frågor om säkerhetsskydd, är du välkommen att vända dig till funktionen Tillsyn säkerhetsskydd via e-post: sakerhetsskydd@svk.se

Svenska kraftnät
Tillsyn säkerhetsskydd
Box 1200
172 24 Sundbyberg

Granskad