Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Svenska kraftnät som arbetsplats

Samarbete. Utmanande arbetsuppgifter. Möjliggör balans i livet. Bra förmåner. Argumenten är många när medarbetarna själva får säga sitt om vad de tycker om vår arbetsplats.

En faktor väger tyngst

Arbetet är meningsfullt. Utan oss fungerar inte Sverige och det finns en stolthet hos medarbetarna på Svenska kraftnät. Hos oss är varje medarbetare viktig, utan dem kan vi inte fullfölja vårt uppdrag.

Arbetet vi utför är ansvarsfullt men också ofta utmanande, vilket gör att du hela tiden utvecklar din kompetens. I takt med en öppnare europeisk elmarknad möjliggör vi också till ett internationellt samarbete. Det är viktigt för oss att du delar vårt engagemang för samhällsnyttan. 

Vi värderar samarbete och personligt ledarskap högt

Kärnan i vår kultur är samarbete, att dela med sig av kunskap och hjälpa varandra. Vi arbetar alla mot samma mål och då krävs en laganda. Därför arbetar vi på Svenska kraftnät med att utveckla samarbetet inom organisationen med hjälp av kollektiv förmåga, som är ett forskningsbaserat och strukturerat sätt att utveckla samarbete.

Mer om kollektiv förmåga

Oavsett vilken roll du har hos oss så bidrar du genom ditt personliga ledarskap till resultat och samarbete. På så sätt är vi alla ledare och utövar ett ledarskap och vi har ledarkriterier som gäller för våra medarbetare såväl som chefer.

Mer om personligt ledarskap hos oss

Vi vill vara en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare

Vår uppfattning är att balans mellan arbetsliv och privatliv ger arbetsglädje. Vi undviker att lägga möten tidiga morgnar och sena eftermiddagar, för att underlätta medarbetarnas livspussel.

Det är en trivselfaktor som våra medarbetare visar uppskattning för i våra medarbetarundersökningar. Vi har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare. Ett mål som vi aktivt arbetar för att nå.

I vår organisation har vi plats för både specialister och generalister inom olika områden – hitta din drivkraft och dela den med oss. Vi hjälper dig att utveckla den!

Hur kan du utvecklas hos oss?

Vi satsar på kompetensutveckling hos våra medarbetare för att alla ska kunna fullfölja sitt uppdrag men självklart också för att både attrahera och behålla våra talanger. Alla våra medarbetare har därför personliga utvecklingsplaner.

Hos oss är varje medarbetare viktig

Vi ger dig möjlighet att fördjupa dig inom ditt område och ytterligare bygga på din kompetens. Vi är i stor utsträckning en högspecialiserad kunskapsorganisation och beroende av varje medarbetares specialistkompetens. Därför satsar vi på att utbilda och utveckla både individer och grupper. Kompetensöverföring mellan medarbetare är också ett viktigt inslag.