Hoppa till huvudinnehåll

Den här webbplatsen använder kakor

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Traineernas blogg

Följ våra traineers vardag genom deras egen blogg.

Traineebloggen

 • Längdskidresa till Orsa med Kraftkällan! 

  Tja tja bloggen! För två veckor sedan var sex av oss traineer iväg till Orsa Grönklitt tillsammans med 60 andra Svenska kraftnät-kollegor. Resan ordnades av vår personalförening Kraftkällan, närmare bestämt Kraftkällans längdskidssektion. Mycket trevligt!

 • Traineernas blogg. En månad fylld av spännande studiebesök 

  Äntligen dags för oss, Jennie och Victoria att ta till orda!

 • Traineernas blogg. Ute på enheterna 

  Så har stafettpinnen gått över till oss, Caroline och Emil, och nu är det vår tur att uppdatera bloggen! Vi traineer har nu påbörjat praktiken på våra hemenheter. För vissa har det inneburit en massa intressanta utbildningar och stationsbesök samtidigt som andra har fått kasta sig in i olika IT-verktyg direkt. En stor blandning med andra ord.

 • Traineernas blogg. Besök av Nord Pool och kick-off 

  Denna gång är det vi, Martina och Agnes, som tänkte uppdatera er om vad vi traineerna hade för oss tidigare under hösten. Från och med vecka 40 skulle vi spendera mer tid på våra respektive enheter för att lära oss om hur de arbetar, men innan dess hann vi med lite fler trainee-aktiviteter som vi tänkte berätta lite mer om nu!

 • Traineernas blogg. Utbildning och studiebesök om stationer 

  Halloj! Greta och Ebba här, båda från division Nät. Den här gången var det vår tur att uppdatera bloggen - Vi har nämligen varit på utbildning och studiebesök om stationer!

 • Traineerna 2022 - bloggen är igång! 

  Traineernas blogg. Häng med på ett nytt spännande år tillsammans med traineerna på Svenska kraftnät!

 • Traineer på studiebesök 

  Äntligen fick vi traineer ta oss iväg på vårt studiebesök norrut! Något som planerades redan förra hösten, men som av förståeliga skäl då fick ställas in. På schemat stod besök på Sundsvallskontoret, vattenkraftstationen Kilforsen, Midskog, vindkraftparken Åskälen och Jämtkrafts solpark i Östersund.

 • Hållbarhet på Svenska kraftnät 

  Traineernas blogg. I april påbörjade vi traineer vårt traineeprojekt som handlar om att identifiera vilka hållbarhetsfrågor som våra intressenter tycker är viktigast. Under arbetet har vi bokat in flera intervjuer med nyckelintressenter till Svenska kraftnät för att få en bättre förståelse av deras syn på det hållbarhetsarbete som vi driver.

 • Praktik på ny enhet 

  Traineernas blogg. Sedan mitten av februari har vi traineer varit på praktik på nya enheter och det börjar bli dags att avrunda våra arbeten för att snart återgå till våra hemenheter. Det har varit en lärorik period för oss och vi vill därför passa på att dela med oss av vad vi har gjort på praktiken.

 • Vinterns studiebesök 

  Traineernas blogg. Sedan årsskiftet har vi traineer varit på ett flertal digitala studiebesök hos olika aktörer som verkar inom energibranschen. I och med Covid-19 har vi inte haft möjlighet att åka på några fysiska besök, det digitala formatet har dock gjort att vi har kunnat träffa fler företag.

 • Traineenätverk inom energibranschen - introduktionsträff 

  Den 3:e februari markerar avstampet för vårt alldeles nystartade traineenätverk inom energibranschen! Det var nämligen då vi hade vår första digitala introduktionsträff där vi fick chansen att komma i kontakt med- och lära känna traineer från industrins alla hörn. Denna första träff kan sammanfattas som värdefull, inspirerande och kul.

Granskad