Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förmåner

Hos oss blir du en del av en dynamisk arbetsplats med spännande utmaningar. Det är viktigt för oss att du delar vårt engagemang för samhällsnyttan, men det är precis lika viktigt att du trivs och mår bra.

Här får du växa och ta ansvar i en föränderlig organisation. Under din tid hos oss erbjuder vi dig följande.

En frisk och sund vardag

Friskvårdsbidrag

Vi är måna om att ha en hälsosam arbetsplats och vill göra det lätt för våra medarbetare att ta hand om sig. Alla våra medarbetare får varje år ett friskvårdsbidrag på 4 500 kronor som du kan använda bland annat till gym, fotboll, liftkort och yoga.

Hälso- och sjukvård

Skulle du bli sjuk hjälper vi dig med ersättning för viss vård och eventuella mediciner. Vi har företagshälsovård med läkarvård, samtalsstöd och sjukgymnastik för skador eller sjukdomar som är arbetsrelaterade. Du kan även få ledigt utan löneavdrag vid besök hos läkare, tandläkare, mödravård och blodgivningscentral.

Fritidsförening

Kraftkällan är vår aktiva fritidsförening med sektioner för flertalet idrotter, kultur, film och kör. Föreningen bidrar till att stärka sammanhållningen och öka kontaktnätet över organisationsgränserna, samtidigt som medlemmarna ordnar trevliga aktiviteter tillsammans. Medlemskapet består av en låg medlemsavgift som betalas per år.

Försäkringar

Självklart är du försäkrad hos oss inom ramen för ditt arbete. Men som medarbetare har du också möjlighet att teckna en frivillig gruppförsäkring hos Skandia som finansieras via bruttolöneavdrag.

Balans i livet

Distansarbete

Som medarbetare hos oss har du möjlighet att arbeta på distans upp till halva arbetstiden, om det funkar med dina arbetsuppgifter. För att du ska ha en bra arbetsmiljö på distansarbetsplatsen kan du låna hem kontorsutrustning, till exempel höj- och sänkbart skrivbord, kontorsstol, datorskärm, tangentbord och mus.

Arbetstider

När det är sommar har vi förkortad arbetstid. Maj-augusti är arbetstiden 7,5 timme/dag och resten av året är den 8 timmar och 10 min per dag. I de allra flesta roller har du generösa flexmöjligheter.

Mötespolicy

För att du ska kunna ha balans i livet undviker vi att lägga möten före klockan 9.00 och efter klockan 15.00. Det är ingen regel men det är en ambition, som vi tror underlättar för exempelvis småbarnsföräldrar som behöver lämna och hämta på skola.

Semester

Dina semesterdagar grundar sig på din ålder och du får fler semesterdagar när du fyller 30 år och 40 år. Det gör vi med förhoppning om att kunna underlätta våra medarbetares livspussel. Du har dessutom rätt till betald semester redan första året du är anställd hos oss.

  • Upp till 29 år: 28 dagar
  • Mellan 30 och 39 år: 31 dagar
  • Från 40 år: 34 dagar

Pension

När du fyller 58 år kan du få reducerad arbetstid och från 61 års ålder finns möjlighet att ansöka om delpension.

Som medarbetare hos oss omfattas du av det statliga avtalet för tjänstepension som heter PA 16. Hos Statens tjänstepensionsverk Öppnas i nytt fönster kan du läsa mer om hur tjänstepensionen inom staten fungerar.

Löneväxling

Hos oss finns möjligheter att löneväxla utifrån dina förutsättningar som individ. Du kan växla lön mot fler eller färre semesterdagar, växla lön mot högre pensionsavsättning eller växla semesterdagar mot högre pensionsavsättning.

När vi beslutar om löneväxling tar vi hänsyn till arbetets förutsättningar, verksamhetens krav och ekonomiska förutsättningar.

Utfyllnad av lön vid föräldraledighet

Vi uppmuntrar att alla medarbetare ska kunna vara föräldralediga. Därför gör vi en extra utfyllnad utöver grundläggande föräldrapenning.

Granskad