Hoppa till huvudinnehåll
Sök

Förvaltnin­gsledare IT till Svenska kraftnät

Senaste ansökningsdag:

Vill du vara med och ansvara för att Sverige aldrig stannar? Svenska kraftnät erbjuder dig nu möjligheten att som Förvaltningsledare IT vara med i säkerställandet av driftsäkra nät- och stödsystem.

Om rollen

Rollen innebär att du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet och du får ett stort ansvar i ett av Svenska kraftnäts förvaltningsobjekt. Objektet innehåller nät- och stödsystem med ständigt höga krav på tillgänglighet, säkerhet och funktion. Ditt ansvar blir bl.a. att säkerställa att överenskomna åtaganden mellan IT-avdelningen och verksamheten uppfylls. Du kommer att få sätta din prägel på arbetssätt i syfte att driva såväl förändrings- som förbättringsarbete. Vidare kommer du, tillsammans med andra förvaltningsledare att arbeta med generell verksamhetsutveckling inom applikationsförvaltning och utveckling. Arbetet drivs i nära samarbete med systemansvariga och du kommer att hantera frågeställningar på olika nivåer; operativt, taktiskt och strategiskt.

 
Under de nästkommande åren händer mycket spännande i förvaltningsobjektet och du kommer att utgöra en viktig del gällande den tekniska utvecklingen av systemen och arbetssätten. Svenska Kraftnät erbjuder dig en arbetsplats i en komplex och minst sagt, spännande miljö och du får möjligheten att ansvara för system och tillämpningar som är avgörande för verksamheten.

Du kommer att tillhöra IT-divisionen och tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Din bakgrund

 

Vi söker dig som har minst sju års erfarenhet utav arbete med systemförvaltning inom verksamhetskritiska system/tjänster. Du har lång erfarenhet ifrån en position där ledarskap har varit en naturlig del av din vardag som t.ex. projektledare eller teamledare och du är van vid att leda utvecklingsprojekt. Du förstår värdet av att etablera rutiner och arbetssätt i syfte att nå effektiv IT-förvaltning. Vi ser att du har arbetslivserfarenhet av budgetarbete samt avtalshantering. Meriterande om du har erfarenheter av säkerhetsfrågor kopplade till IT-förvaltning.

Akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap eller motsvarande kompetens erhållen på annat sätt är ett krav. Har du tidigare erfarenhet ifrån elbranschen och har certifiering inom någon projekt/förvaltningsmetodik ser vi det som meriterande. Vi vill att du talar samt förstår svenska och engelska i tal och skrift.


Dina personliga egenskaper


Varje enskild medarbetare är oerhört viktig för att vi skall lyckas med vårt uppdrag och av den anledningen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. För att lyckas i rollen krävs det att du besitter förmågan av att leverera resultat strukturerat med kvalitet och att du är såväl ansvarsfull som säkerhetsmedveten.

Då rollen innebär att du har många kontaktytor behöver du ha ett prestigelöst och förtroendeingivande sätt. Relationer skapar du med enkelhet och problem löses såväl pedagogiskt som samarbetsinriktat.


Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Vi har som mål att bli branschens attraktivaste arbetsgivare och inom just vår division så ser vi oss vara Sverige bästa myndighets-IT 2023. För att nå vårt mål arbetar vi alla utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer. Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällskritisk organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision om att bli ledande för en säker och hållbar elförsörjning.

Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar. Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Välkommen med din ansökan


I den här rekryteringen samarbetar Svenska kraftnät med Boxhill Recruitment. Vill du veta mer, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Maria Grevillius, 072-727 62 94 alternativt maria.grevillius@bhill.se

Fackliga representanter är Erik Böhlmark, SACO, tel. 010-475 86 14 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når dem också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast tisdag 10/12. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.