Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Gert-Over Persson

Gert-Ove trivs med friheten i arbetet

Gert-Ove Persson är expert på HVDC (högspänd likström) och en av våra många verkligt erfarna medarbetare. Han har arbetat med transmissionsnätet i närmare fyrtio år, varav tolv år som underhållsingenjör på Svenska kraftnät.

”Det tilltalar mig att jobba med hög kvalitet”

Kan du berätta kort om vad du jobbar med?

­– Jag jobbar som underhållsingenjör på två HVDC-områden, en länk till Polen och en till Finland. Jag sköter kontakterna mellan Svenska kraftnät och vår underhållsentreprenör och är med och planerar vilket underhåll som ska utföras på stationerna.

Arbetar du på kontor eller ute på fält?

– Jag är kanske 30 procent i fält och 70 procent på kontoret. Jag är hemstationerad, eftersom vi underhållsingenjörer behöver vara nära området vi har hand om.

Hur ser en vanlig dag ut?

– Om jag är i fält åker jag till en station med underhållsentreprenören och kontrollerar att underhållet löper på som vi tänkt. Ibland uppstår något fel som vi behöver åtgärda. På kontoret är det arbete i vårt underhållssystem. Eftersom jag jobbat så länge är jag ofta remissinstans. Det handlar om att beställa arbetsåtgärder och ge underlag till utredningar.

”Jag kan själv planera min dag”

Varför vill du arbeta med transmissionsnätet?

– Det är ett viktigt led i infrastrukturen, och mitt arbete har alltid varit uppskattat. När jag jobbade mot industrin handlade det ofta om att det skulle vara billigt och snabbt. Med transmissionsnätet handlar det mer om att det ska vara säkert och robust. Det tilltalar mig att jobba med hög kvalitet.

Vad gillar du mest med din roll?

– Att jag själv kan planera min dag i stor utsträckning. Det är fritt att kunna jobba både i fält och på kontor. Skulle det vara hundra procent kontor skulle jag inte vara så intresserad.

"Det känns bra att kunna föra kunskapen vidare"

Varför tycker du om att vara på fält?

– För att man ser verkligheten, skillnaden på det man beställer och det man gör, och får god kännedom om hur en station fungerar. Det gör det lättare att svara frågor från vår organisation. Det är många som bara jobbar på kontoret som inte har den praktiska erfarenheten, och det känns bra att kunna föra kunskapen vidare.

Hur är det att jobba på Svenska kraftnät?

– Det är en mycket bra arbetsgivare, och arbetsplatsen som sådan är väldigt inspirerande. Vi har många medarbetare som är väldigt duktiga och kvalificerade, och man jobbar i ett väldigt professionellt team. Man blir aldrig fullärd.

Våra lediga tjänster

Vi rekryterar för fullt och kommer att fortsätta att göra det framöver!

Till våra lediga jobb
Granskad