Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Konsultation om undantag från att överföra skyldigheter avseende FCR

Svenska kraftnät och Energinet har bjudit in till en öppen konsultation om förslag till undantag från att tillåta leverantörer av balanstjänster att överföra sina skyldigheter avseende frekvenshållningsreserver (FCR) över elområdesgränserna SE1-DK2, SE2-DK2, SE3-DK2 och SE4-DK2.

Praktisk information

  • Tidpunkt: 19 oktober - 18 november 2022
  • Målgrupp: Elmarknadens aktörer
  • Språk: Svenska, engelska

Undantaget är framtaget utifrån artikel 34.1 i Kommissionens förordning (EU) 2017/2195 av den 23 november 2017 om fastställande av riktlinjer för balanshållning avseende el (EB) och ska godkännas av Energimarknadsinspektionen (Ei).

Svara på konsultationen

Skicka in ditt svar via e-post till fcr@svk.se. I ämnesraden ska det stå ”Konsultation undantag överföring av skyldigheter för FCR”.

Bakgrund

Svenska kraftnät och Energinet har sedan tidigare tagit fram ett förslag till fastställandet av gemensamma och harmoniserade regler och processer för utbyte och upphandling av FCR-balanskapacitet i DK2 och Sverige. Förslaget godkändes av respektive systemoperatörs tillsynsmyndighet i maj 2022.

Kontakt

Eventuella frågor till Svenska kraftnät om konsultationen besvaras via e-post till fcr@svk.se.