Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Workshop om nya tekniska krav för FCR

De nordiska TSO:erna arrangerar en workshop kring utfallet av testfasen för förslaget till nya tekniska krav för FCR. Både fysiskt och digitalt deltagande kommer att vara möjligt. Vi uppmuntrar till fysiskt deltagande för att ge bättre förutsättningar för aktivt deltagande under workshopen.

Praktisk information

  • Mötesplats: Radisson Blu Airport Hotel, Oslo flygplats (53VW+24 Gardermoen, Oslo, Karta Öppnas i nytt fönster )
  • Digital mötesplats: Digitalt
  • Tidpunkt: 28 mars 2022, 09.00 - 16.00 CET
  • Målgrupp: Intresserade aktörer
  • Språk: Engelska

De nordiska systemansvariga för elöverföringssystem (TSO) bjuder in intresserade aktörer till en workshop för att gå igenom och diskutera den framtida tekniska kravbilden för stödtjänsterna FCR-N, FCR-D upp och FCR-D ned.

Vänligen ange i anmälan om du vill delta digitalt eller fysiskt. Vi uppmuntrar fysiskt deltagande då det ger bättre förutsättningar för aktivt deltagande under workshopen. I möteslokalen ryms ca 50 deltagare. Om det finns ett stort intresse för fysiskt deltagande så kommer vi försöka tillmötesgå det, men vi kan komma att behöva begränsa antalet fysiska deltagare till två personer per företag/organisation. Vid sådana begränsningar gäller turordningen där den som anmält sig först har företräde.

Läs om mötet på engelska.

På workshopen kommer de nordiska TSO:erna att presentera resultat och erfarenheter från de tester som utförts under testfasen för de nya tekniska kraven.

Inför workshopen kommer TSO:erna att publicera ett reviderat förslag till nya tekniska krav utifrån dessa resultat och erfarenheter. Det nya förslaget kommer också att diskuteras under workshopen. De uppdaterade kravdokumenten kommer att publiceras cirka två veckor före workshopen, tillsammans med en fullständig agenda.

Kraven är föremål för godkännande

Efter workshopen kan de tekniska kravdokumenten komma att uppdateras ytterligare utifrån diskussionerna. Därefter kommer de nordiska TSO:erna att ta fram ett juridiskt metodförslag utifrån de föreslagna kraven. Det juridiska metodförslaget kommer att publiceras för offentligt samråd och därefter lämnas in till de nationella tillsynsmyndigheterna i Norden för godkännande.

Kontakt

Vid frågor, kontakta projektledare Malin Wester via e-post: malin.wester@svk.se.

Granskad

Relaterade evenemang