Hoppa till huvudinnehåll

Svenska kraftnät använder kakor (cookies) för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor. Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tiden för det här evenemanget har passerat

Ny möjlighet att deltaga i öppet möte kring Ei:s samråd gällande BSP och BRP

Nytt mötestillfälle med samma innehåll som 26/1. Svenska kraftnät informerar om att Energimarknadsinspektionen måndagen den 19 december publicerade ”Samråd om förslag till villkor för leverantörer av balanstjänster och balansansvariga parter”. Samrådet berör vilka regler som ska gälla då dagens roll Balansansvarig delas upp i rollerna Leverantör av balanstjänster (BSP) och Balansansvarig part (BRP).

Praktisk information

  • Digital mötesplats: Möteslänk och kod skickas ut via e-post när tiden för anmälan har passerat.
  • Tidpunkt: 3 februari 2023, 13.00 - 15.00 CET
  • Målgrupp: Marknadsaktörer
  • Språk: Svenska

Med anledning av att mötet torsdagen den 26 januari blev fullsatt, bjuder nu Svenska kraftnät in till ännu ett öppet möte för att redogöra för innebörden av de villkor som föreslås, samt att framföra Svenska kraftnäts hållning till dessa.

Svenska kraftnät vill uppmuntra samtliga marknadsaktörer med koppling till dessa framtida marknadsroller att ta aktiv del i samrådet och lämna sina synpunkter. 

Vänligen reservera denna tid för din möjlighet att ställa frågor till Svenska kraftnät om vad de föreslagna förändringarna kan komma att innebära för just dig och din organisation.

Mer information

Vid frågor kring villkoren eller det öppna mötet, vänligen kontakta bsp_brp@svk.se

Samråd om förslag till villkor för leverantörer av balanstjänster och balansansvariga parter | Energimarknadsinspektionen - ei.se Öppnas i nytt fönster

Förklarande dokument om Svenska kraftnäts modell för BSP/BRP

Detta dokument syftar till att förklara och förtydliga modellen för Leverantör av
balanstjänster (BSP)/Balansansvarig part (BRP) som Svenska kraftnät förespråkat och föreslagit genom arbetet med villkor enligt artikel 18 i balansförordningen (EU 2017/2195). Modellen, i dokumentet kallad Svk:s modell, tydliggör de olika aktörrollernas ansvarsområden och tillhörande avräkningsflöden.

Dokument

Granskad